Am fost plăcut surprinși să constatăm un interes extrem de mare pentru atelierul „Comunicarea- utopie sau realitate?” și am decis să îl reluăm.
Te invităm să te înscrii la atelier, dacă îți asumi:
- Să înțelegi ce făceai bine și ce făceai mai puțin bine (deci să îți recunoști și accepți greșelile),
- Să îți dorești să schimbi ceva,
- Să identifici ce poți îmbunătăți în felul în care comunici,
- Să implementezi schimbarea,
- Ulterior, să te observi constant și să încerci să îmbunățesti comunicarea cu ceilalți, conform celor învățate.
Ce vei învăța?
Urmând etapele acestui curs, realizând exercițiile practice și implementând teoria în propria comunicare, vei reuși să îți îmbunătățești comunicarea cu ceilalți.
Acestea sunt Obiectivele atelierului:
- Să înțelegi ce înseamnă o bună comunicare;
- Să identifici și depășești barierele în comunicare;
- Să cunoști nevoile psihologice în orice tip de comunicare;
- Să descoperi și implementezi ascultarea activă;
- Să înveți să folosești empatia în comunicare;
- Să folosești feedback-ul ca să comunici lucruri delicate diminuând rezistențele celorlalți;
- Să înveți 6 elemente de igienă relațională în comunicare;
- Să realizezi o comunicare reușită indiferent de tipul de comunicare.
Iată ce au spus alte persoane despre atelier:
„Am învățat că trebuie să ascult și să nu mai fiu repezit, să folosesc parafrazarea, să ofer feedback + și -, dar fără să lezez interlocutorul. Conștientizez anumite bariere de care nu știam că le am. Vreau să exersez înțelegerea fără etichete și generalizare.”
„Mi-a plăcut acest atelier pentru că este amuzant, interactiv și te învață să te cunoști pe tine și pe cei din jur comunicând și ascultând. Am învățat că pentru o bună comunicare e nevoie să-mi depășesc barierele. Plec cu abilitatea de a empatiza în curs de dezvoltare. Îmi propun să exersez disponibilitatea de a-i asculta pe cei din jur.”
„Recomand acest atelier pentru lărcgirea orizonturilor atunci când vine vorba de comunciare. Am învățat că există o multitudine de factori ce afectează comunicarea. Mi-am dezvoltat capacitatea de a privi mesajul transmis dintr-un alt punct de vedere. Îmi propun să exersez mai departe capacitatea de a empatiza și încrederea în sine.”
„Recomand acest atelier pentru caracterul său deschis, pentru mobilizarea lucrului în echipă, pentru a cunoaște mai multe despre sine și despre cei din jur. În cele din urmă am dobândit o imagine mai clară a ceea ce înseamnă comunicare și care sunt pașii pe care trebuie să îi exersez în a comunica mai bine. Am învățat că o bună comunicare înseamnă că informația de la receptor=informația de la emițător, care sunt nevoile de comunicare, barierele, ce este igiena relațională.”
„Am învățat să țin cont de nevoile altora atunci când mă raportez la ei. Îmi propun să exersez să înlătur anumite bariere proeminente întâlnite la mine. După acest atelier am pus bazele pentru a fi o persoană mai empatică, să ascult și să încerc să înțeleg mai mult. Să îmi asum responsabilitatea asupra a ceea ce cred sau asupra opiniilor mele.”
Cum te poți înscrie?
Participarea nu presupune o taxă, vor fi acceptate persoanele în ordinea înscrierii, în limita a 24 de persoane, până pe data de 25.02.2020. Deoarece ne dorim să adaptăm atelierul la nevoile reale ale participanților, după înscreiere vei primi un chestionar de nevoi pe care este nevoie să îl completezi și să ni-l trimiți. Vor fi acceptate la atelier doar persoanele care ne trimit chestionarul completat integral, furnizând cât mai detaliat toate informațiile solicitate.
Mai multe detalii despre atelier vor fi oferite persoanelor înscrise.