Totul e mai bine când ești bine cu tine!

Fundația Mâine Va Fi Mai Bine a continuat demersurile de susținere a angajaților din companiile românești prin a le oferi ședințe individuale de consiliere și dezvoltare personală.

           De ce am ales să oferim ședințe individuale de consiliere și dezvoltare personală?

Perioada dificilă pe care am traversat-o și-a pus amprenta asupra stării psihice a oamenilor, iar ratele de anxietate și depresie au crescut considerabil. Anual, 284 milioane de oameni sunt afectați de o tulburare anxioasă (Ritchie H, Roser M) și 322 milioane de oameni suferă de depresie. În România peste 1 milion de persoane sunt diagnosticate anual cu depresie și merită subliniat și faptul că un număr mare de persoane rămân nediagnosticate în mare parte din cauza stigmatului asociat tulburărilor psihice, ceea ce înseamnă că aceștia nu vor cere ajutor și vor prefera să ignore simptomele bolii cu consecințe nefaste în plan personal, profesional, economic atât pentru individ cât și în cele din urmă chiar și pentru companie (Florescu S, Ciutan M, Popovici G, Gălăon M et al).

Pornind de la aceste considerente, în perioada aprilie-mai 2021 am oferit sesiuni individuale online de consiliere și dezvoltare personală pentru angajații din companii.

Ne-am adresat angajaților și managerilor din companiile românești care doresc să investească în ei, să fie mai bine în relație cu sine și cu ceilalți, să fie o versiune mai bună a lor atât pe plan personal cât și mai ales profesional. 

Obiectivele programului au fost să ajutăm angajații să:

  • Își îmbunătățească starea de bine ce are impact direct asupra performanței profesionale,
  • Își rezolve punctual diverse dificultăți în plan social, personal, profesional, probleme de comunicare, gestionare a conflictelor, echilibrare a vieții personale și profesionale.
  • Își gestioneze stările de anxietate și/sau depresie.

    

Iată ce au spus cei care au beneficiat de sesiuni:

Recomand participarea la astfel de sesiuni. Primul motiv este că, prin discuții, conștientizezi probleme cu adevărat importante și le separi de cele subiective, apoi te ajută la stabilirea unei strategii de rezolvare pe termen scurt-mediu” (I.Z.-director tehnic).

Consider că oricine, indiferent de vârstă și profesie, ar trebui să fie preocupat de propria dezvoltare. Eu unul, în urma acestor sesiuni, am realizat că acord mult timp lucrurilor neimportante și asta m-a ajutat să mă mobilizez mai bine” (O.V.-administrator de rețea).

M-au ajutat mult discuțiile avute, unele teste, dar și exercițiile primite între sesiuni. Am reflectat altfel asupra comportamentelor mele și am descoperit parcă o nouă perspectivă asupra mea și asupra vieții în general, ceea ce mi-a dat mai multă speranță într-un moment dificil” (E.V.- consilier juridic).

Recomand pentru persoanele depresive și, mai ales, pentru cei care nu-și dau seama că „depresie” se numește ceea ce li se întâmplă; persoanelor care vor o viață mai bună; oamenilor care nu știu cum să trăiască cu ei înșiși; oamenilor care nu pot conștientiza traume ale trecutului sau acțiuni și gânduri ale prezentului.”(L.S.- analist distribuție).