Home »

COMUNICAREA – Utopie sau realitate?

Într-o societate în care cunoștințele tehnice necesare la nivel  de individ au atins o rată de creștere fără precedent, conform cercetărilor realizate de Linkedin, 92% din cei aproape 900 de manageri intervievați, declară că soft skills sunt egale sau chiar mai importante decât competențele tehnice.

Dintre acestea, conform cercetărilor efectuate la LinkedIn, Asociația Națională pentru Educație, Training Magazine, Inc Magazine și Wonderlic, abilitățile de comunicare sunt și vor ramâne cele mai  importante, cel puțin din perspectiva cerințelor din secolul XXI.

Abilitățile de comunicare sunt încă cele mai căutate și apreciate, în ciuda faptului că se consideră că sunt puține persoane care nu au participat încă la un curs pe acest subiect sau nu au citit măcar articole sau cărți referitoare la el.

Iată de ce, chiar în acest context,  suntem siguri că încă un curs de comunicare nu va fi considerat doar apă de ploaie, iar abilitățile pe care își propune să vi le dezvolte nu vor fi considerate în mod fatalist printre cele pe care le ai sau nu le ai, cu șanse mici de a fi dezvoltate.

De ce par așa greu de dezvoltat aceste abilități de comunicare?

Pentru că deși există numeroase tehnici pe care le poți învăța, să comunici mai bine nu înseamnă doar să înveți noi tehnici. E mult mai mult decât atât. Dincolo de cunoștințele specifice, e nevoie să:

  1. Înțelegi ce făceai bine și ce făceai mai puțin bine,
  2. Să îți dorești să schimbi ceva,
  3. Să identifici ce poți îmbunătăți în felul în care comunici,
  4. Să implementezi schimbarea,
  5. Ulterior, să te observi constant și să încerci să îmbunățesti comunicarea cu ceilalți, conform celor învățate.

Invităm persoanele gata să își asume această provocare, să se înscrie la una dintre cele două serii ale atelierului  de comunicare din datele de 17, 18 si 19 decembrie 2019, completând formularul de pe site. Vor fi acceptați în total 20 de participanți în ordinea înscrierii.

Acest atelier face parte din seria de acțiuni pentru atingerea obiectivului de investire în dezvoltarea personală a angajaților din România și costurile vor fi acoperite de către Fundația Mâine Va Fi Mai Bine.

Mai multe detalii vor fi oferite persoanelor înscrise.

Vă așteptăm la atelier!